Cappuccino Schuim Maken

Een goed cappuccino schuim maken is vrij eenvoudig. Er zijn tegenwoordig zelfs automatische melk opschuimers waar je slechts een beetje melk in giet en het apparaat de rest voor je doet. Als je echter zelf aan het werk wilt met een espresso apparaat en een stoompijpje, dan ga je als volgt te werk; giet ongeveer 2 keer zoveel melk in een metalen kan als je aan espresso in je kop hebt. De beste verhoudingen voor een cappuccino zijn 1/3 deel espresso, 1/3 deel melk en 1/3 deel melkschuim. Dit zijn natuurlijk geen strikte hoeveelheden, uw eigen voorkeur speelt hierin ook een rol.

Draai even de stoomkraan open en daarna weer dicht. Op deze manier wordt de stoompijp schoon geblazen. Vervolgens breng je de stoompijp net een centimeter boven de bodem van de kan en blijf je de melk stomen tot deze rustig wordt. Breng dan de pijp omhoog en schuim de melk op tot je voldoende schuim hebt. Krijg je grote bellen, breng dan de stoompijp iets omlaag. Vervolgens breng je de stoompijp weer naar beneden tot de melk warm genoeg is om te voorkomen dat je de schuimlaag kapot blaast. Daarna giet je dit heerlijke geheel gewoon bij de espresso koffie in voor een heerlijke cappuccino.