Cappuccino Calorieën

Er wordt beweerd dat er nogal wat calorieën zitten in Cappuccino. Dit is natuurlijk ten dele waar, en het hangt allemaal van de melk af welke gebruikt wordt voor de schuimlaag. Volle melk bevat simpelweg meer calorieën dan magere melk, maar volle melk opschuimen gaat een stuk beter dan magere melk opschuimen.

Het is dan ook een afweging die eenieder moet maken wat voor soort melk hij of zij gebruikt om die heerlijke kop cappuccino mee te maken. Daarbij speelt de hoeveelheid suiker die toegevoegd wordt ook een flinke rol hierin, evenals de eventuele chocoladevlokjes die er bovenop gestrooid worden.

Cappuccino Calorieën

De hoeveelheid calorieën in een normale kop cappuccino hangt dus geheel van uzelf af, en hoeveel koppen cappuccino u neemt dus ook. Alles is natuurlijk het beste als het er met mate van genoten wordt en dat is met een cappuccino niet anders.

Een cappuccino bevat calorieën, ongeveer 70 per kop, maar u kan zelf met de samenstelling van de cappuccino in de weer gaan om hier minder van te maken door magere melk te gebruiken of flink te minderen met de suiker. Als je de calorieën gaat berekenen moet je dus zorgen dat je de ingrediënten die je gebruikt in rekening neemt – meer tips daarover kan je hier vinden.

cappuccino maken zelf

Een kop cappuccino is echter het beste genoten als u helemaal niks geeft om de calorieën. Soms moet je ook gewoon eens genieten zonder aan allerlei ellende te denken, want nooit genieten is ook niet gezond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.